Långseglingar

Med Biscaya får scouter från hela Sverige chansen att uppleva lägerliv på sjön tillsammans med erfarna skeppare som stöttar de med lång erfarenhet av segling och leder de som sätter sin fot på en segelbåt för första gången.

Biscaya är visserligen först och främst ett skärgårdsäventyr ombord på en av landets renodlade scoutskutor, men det är också ett tillfälle att lära känna vänner för livet, att upptäcka nya platser, bada, grilla, sjunga, laga mat och finna stillhet och tid för reflektion. Ombord på Biscaya delas deltagarna in i grupper om fyra för att sköta alla sysslor ombord i skift, från navigering, segelföring, styrning och utkik, till matlagning och jobb under däck samt det minst lika viktiga skiftet då deltagarna får tid för vila och fritid. På en Biscayaseglats utvecklar du dina färdigheter i segling, navigation och sjömanskap. Tillsammans upplever vi friluftslivet och naturen på havet och i skärgårds- och kustmiljö där samarbete, hänsyn och eget ansvar blir nödvändigt för att livet ombord, tidvis under besvärliga förhållanden. En biscayasegling är ett innehållsrikt äventyr och en scoutupplevelse att minnas för resten av livet. Biscaya seglar nya rutter under hela sommaren, och beroende på när du stiger ombord kan du få uppleva helt olika äventyr. Biscaya ankrar ofta i små naturhamnar, men det händer också att vi besöker storstäder och lägger till vid små fiskelägen för att bunkra förnödenheter och färskvaror till vår byssa.

Långseglingarna finns i två former, en För Äventyrarscouter och en för Utmanare, Rover och äldre, mer om det kan du läsa under respektive flik.

Hoppas vi ses ombord!

Seglingarna sommaren 2020 ställdes in men 2021 är vi nu tillbaka! Info om sommarens seglingar hittar ni under respektive åldersgrupp.