Skepp och hoj och varmt välkommen ombord på Biscaya!

Vi ser mycket fram emot att få välkomna dig och dina nya gastkamrater i sommar, men innan dess måste du göra följande:

Checklista deltagare:

  1. Fylla i Hälsodeklaration.
  2. Betala fakturan på resterande summa, denna skickas ut efter anmälningstiden gått ut 30:e april.
  3. Boka resa till och från start- och sluthamnen. Kom ihåg att biljetter kan ta slut och att det generellt sett är dyrare ju längre man väntar.
  4. Se över Utrustningslistan och kontrollera om det är något du saknar eller om du har några frågor.
  5. Biscayatröjan finns som blå collegetröja eller t-shirt med vitt tryck för de som vill. Det är naturligtvis ”ett måste” för en riktig Biscayagast. Din tröja beställer du på biscaya.spreadshirt.net.
  6. Det finns möjlighet att du kommer hamna i en utländsk hamn någon gång under din segling, därför är det viktigt att ni redan nu kontrollerar att ert pass är giltigt till och med 6 månader efter vi kommer hem. Det är även bra att ha med sig det blå kortet (europeiskt sjukförsäkringskort) som gör att man slipper ligga ute med pengar för sjukvård. Här kan du beställa hem det: Försäkringskassan

Tips inför resan

Före seglingen kan du förbereda dig en hel del. Vi har ju en given start och sluthamn men däremellan bestämmer vi gemensamt vart vi seglar. Självklart har vi skeppare några alternativa rutter som vi funderat på och som vi kan välja bland. Under seglatsen får du jobba med många olika uppgifter. Till exempel kommer du som navigatör, tillsammans med någon av ledarna, se till att vi kommer dit vi ska. Är du duktig på något är det alltid kul om du kan dela med dig av dina kunskaper.  När det gäller sjömansarbeten finns det en rik tradition att ösa ur.

Bra mat är en förutsättning för en bra seglats. Vi försöker att i största möjliga utsträckning handla färskvaror efter vägen. Om du vill får du gärna testa att laga käk i garderoben hemma… jo, det är lite trångt i byssan på Biscaya, men mat måste man ha och när man tillbringar flera dygn i sträck på sjön blir det ännu viktigare att maten smakar bra!

Mobiltelefon kan du som deltagare ta med dig, men när vi är ute på sjön och under programpass så kommer vi inte att ha dem påslagna (och det är rätt sällan vi har täckning). Vi kommer att kunna ladda när vi har tillgång till eluttag i gästhamnarna.

Kontakt

Under seglatsen kan dina anhöriga komma i kontakt med oss så här:

  • VHF-telefon via kustradiostation om vi befinner oss långt från kusten. Vår anropssignal är ”BISCAYA SMIY”.
    Läs mer om hur man gör: http://www.stockholmradio.se/samtalsbestaellning
  • När seglingen närmar sig kommer ni även få ut telefonnummer till skepparna som ni kan kontakta förutsatt att vi har täckning.

Dessutom kan alla följa vår segling via sociala medier:

 

För dig som vill lära dig mer om Biscaya, sysslorna ombord och livet till sjöss kan du ladda ner och läsa Biscayas Gastbok

Här nedan finns information om anmälningsvillkoren för seglingen.

Om du har några frågor gällande din segling, tveka inte att kontakta oss på anmalan@biscaya.org.

Du kommer även få mejl från skepparna för just din segling med mer information specifikt för den seglingen.

Vi ser fram emot att träffa dig ombord i sommar!

 

Anmälningsvillkor Biscaya långseglingar

Anmälan till en Biscayasegling är bindande. Den som anmält sig är skyldig att betala hela den avgift som gäller för seglingen, med följande undantag:

Den som avanmäler sig innan anmälningstiden har gått ut stryks från listorna och ingen betalning behöver erläggas.

Den som avanmäler sig och samtidigt anmäler en fullvärdig ersättare, får inbetalt belopp med avdrag av en ombokningsavgift återbetalat. Ombokningsavgiften är 500 kr plus den merkostnad bytet innebär för Biscaya, till exempel kostnad för att ändra namn på biljetter. Ersättaren måste uppfylla de krav som gäller för att få delta i seglingen och bli godkänd av Biscayas seglingsgrupp.

Den som avanmäler sig på grund av egen sjukdom som inte var känd vid anmälan och hindrar deltagande på seglingen, och kan styrka detta med läkarintyg, får om Biscayas seglingsgrupp godkänner skälen inbetalt belopp med avdrag av en avbokningsavgift återbetalat. Avbokningsavgiften är 10 % av avgiften för seglingen.

Den som avanmäler sig på grund av nära anhörigs sjukdom eller dödsfall, får om Biscayas seglingsgrupp godkänner skälen inbetalt belopp med avdrag av en avbokningsavgift återbetalat. Avbokningsavgiften är 10 % av hela avgiften för seglingen.

Den som har andra synnerliga skäl att avanmäla sig kan ansöka till Biscayas seglingsgrupp om att få delar av inbetalt belopp återbetalat.

Vid avanmälningar utan ovanstående skäl sker ingen återbetalning