Angjort Skillinge för vinterunderhåll

Igår angjorde Biscaya äntligen Skillinge i sydöstra Skåne där hos ska tas upp och skrov och rigg kontrolleras under vintern. Tack vare skepparinsatser har Biscaya seglats längs kusten i fem etapper från Stockholm för att nå det slutgiltiga målet. Tack Läs mer »

Långseglingars anmälningstid förlängd!

Vi har fortfarande några lediga platser kvar till segling IV och V – för utmanare, ledare och roverscouter, därför har vi förlängt anmälningstiden till den sista april! Läs mer info om seglingarna här. Hjälp oss sprida ordet och tipsa de Läs mer »

Utbildningshelg för skeppare genomförd

Biscaya har genomfört utbildning av skeppare i helgen 1-2 april och bla har besök hos VTS (Vessel Traffic Service), SSRS (sjöröddning) och örlogsbasen Berga genomförts. Vi har även passat på att refresha våra första-hjälpenkunskaper och lacka några lager på Biscaya Läs mer »

Ny vänförening för Biscaya

Biscayas Vänner! Gamla gastar, träbåtsentusiaster, sjöbjörnar – nu är den här; Biscayas nya vänförening! Alla som vill vara med att stödja Biscaya och hennes skeppare så att vi kan fortsätta bedriva säker, rolig och utmanande verksamhet i hela landet – Läs mer »

Biscaya överlåts till Stockholms Scoutskeppslag

Stockholms scoutskeppslag tillsammans med Biscayas arbetsgrupp är glada att meddela att Biscaya af Vindalsö från och med 1 januari 2016 ägs och förvaltas av Stockholms Scoutskeppslag. Genom ägarbytet kommer Biscaya att kunna fortsätta vara en självklar del av hela Sveriges Läs mer »

Nya underskeppare!

Det är vår stora glädje att meddela att vi har hela sex stycken nya underskeppare till Biscayaligan! Vi välkomnar varmt Carolina, Marcus, Sofia, Gustav, Christian och Fredrik till oss och vi ser mycket fram emot att lära känna er mer Läs mer »

Rekryteringssegling för nya underskeppare

Den 3-4 oktober anordnar vi rekryteringssegling för er som är intresserade att bli underskeppare ombord Biscaya. Läs mer under fliken Bli underskeppare!   Hoppas vi ses ombord och hör av er om ni undrar något!

Biscaya K-märkt

Det är för oss en stor glädje att meddela att Biscaya i dagarna har blivit K-märkt! Efter att hon byggdes 1933, och i synnerhet efter att Scouterna tog över henne 1942, har många fötter trampat på Biscayas däck, så det Läs mer »

Anmälan stängd för sommarens seglingar

Nu är anmälan för 2015 stängd och vi har rekordmånga anmälda till sommarens seglingar! Vi passade även på att, sista anmälningsdagen till ära, passera 800-likes-gränsen, hurra! Nu börjar pusslandet för vår del för att se till att sommarens seglingsteam blir Läs mer »

Ladda ner 2015 års folder!

För er som känner att ni vill hjälpa till att sprida kunskap om Biscaya och hennes långseglingar 2015; här finns årets folder som ni själva kan skriva ut och ta med! (skriv ut dubbelsidigt och vik på tre – färdigt!) Läs mer »