Nytt säsongsbrev Biscayas Vänner ute nu!

Nu är den sedvanliga arbetshelgen på kritihimmelsfärdshelgen avslutad och därefter har vi även gjort en liten sammanfattning av läget inför sommaren som finns att läsa för alla som är betalande vänner till Biscaya. Du är väl Biscaya-vän? Om inte anmäl dig Läs mer »

Anmälan stängd – alla seglingar fulla

Nu är anmälan till sommarens seglingar stängd för i år. Det är väldigt glädjande att alla seglingar fylldes fort och var fulla redan innan sista anmälningsdatum! Nu fortgår arbetet med att sammanställa information till alla deltagare som kommer skickas ut Läs mer »

Anmälan öppen!

Nu är äntligen anmälan till årets långseglingar öppnad! Hjälp oss sprida information till nära, kära och övriga intresserade! Här hittar du mer info om våra rutter och här kan du anmäla dig. Hoppas vi ses ombord i sommar!

Angjort Skillinge för vinterunderhåll

Igår angjorde Biscaya äntligen Skillinge i sydöstra Skåne där hos ska tas upp och skrov och rigg kontrolleras under vintern. Tack vare skepparinsatser har Biscaya seglats längs kusten i fem etapper från Stockholm för att nå det slutgiltiga målet. Tack Läs mer »

Långseglingars anmälningstid förlängd!

Vi har fortfarande några lediga platser kvar till segling IV och V – för utmanare, ledare och roverscouter, därför har vi förlängt anmälningstiden till den sista april! Läs mer info om seglingarna här. Hjälp oss sprida ordet och tipsa de Läs mer »

Utbildningshelg för skeppare genomförd

Biscaya har genomfört utbildning av skeppare i helgen 1-2 april och bla har besök hos VTS (Vessel Traffic Service), SSRS (sjöröddning) och örlogsbasen Berga genomförts. Vi har även passat på att refresha våra första-hjälpenkunskaper och lacka några lager på Biscaya Läs mer »

Ny vänförening för Biscaya

Biscayas Vänner! Gamla gastar, träbåtsentusiaster, sjöbjörnar – nu är den här; Biscayas nya vänförening! Alla som vill vara med att stödja Biscaya och hennes skeppare så att vi kan fortsätta bedriva säker, rolig och utmanande verksamhet i hela landet – Läs mer »

Biscaya överlåts till Stockholms Scoutskeppslag

Stockholms scoutskeppslag tillsammans med Biscayas arbetsgrupp är glada att meddela att Biscaya af Vindalsö från och med 1 januari 2016 ägs och förvaltas av Stockholms Scoutskeppslag. Genom ägarbytet kommer Biscaya att kunna fortsätta vara en självklar del av hela Sveriges Läs mer »

Nya underskeppare!

Det är vår stora glädje att meddela att vi har hela sex stycken nya underskeppare till Biscayaligan! Vi välkomnar varmt Carolina, Marcus, Sofia, Gustav, Christian och Fredrik till oss och vi ser mycket fram emot att lära känna er mer Läs mer »

Rekryteringssegling för nya underskeppare

Den 3-4 oktober anordnar vi rekryteringssegling för er som är intresserade att bli underskeppare ombord Biscaya. Läs mer under fliken Bli underskeppare!   Hoppas vi ses ombord och hör av er om ni undrar något!