Långseglingar 2017

Alle man på däck

Nu är äntligen rutten för Biscayas långseglingar 2017 spikad!

Sista anmälningsdatum för samtliga seglingar är den 30:e april, men först-till-kvarn gäller så passa på att paxa din plats redan idag! :)

Anmäl dig här!

Året 2017 gör Biscaya och hennes äventyrar-gastar en djuplodning av Storstockholms skärgård för att få njuta maximalt av alla mysiga naturhamnar, uppleva den härliga skärgårdskulturen och förhoppningsvis träffa fler spännande scouter på havet och nya vänner! För utmanar-gastar gäller lite längre sträckor med örlogsstaden Karlskrona som knytpunkt, på så sätt får man pröva på att segla dygnet runt, samtidigt som man kan maximera antalet intressanta och roliga besök; längs rutten finns många möjligheter, och om vindarna blåser rätt kanske även besök i några av våra grannländer – allt efter vad gastarna själv får vara med att bestämma såklart.

Här är en visuell bild av sommarens seglingar, och under denna ser ni mer detaljerad information om varje segling. Observera att pilarna i bilden nedan ej nödvändigtvis visar den exakta vägen, utan bara start och slutmål för respektive etapp. Beroende på hur vindarna blåser och vad gastarna har för önskemål läggs rutten därefter.

Rutt 2017

Segling I – I Roslagens famn

Rutt: Vindalsö – Vässarö (Äventyrare)

Datum och kostnad: 15-21 juni, 7 dagar 3900 kr

Passa på direkt när skolan slutat att ge dig ut på sommarens bästa äventyr! Från en scoutläger-ö till en annan färdas du genom mellersta och norra skärgården i Stockholm – en upplevelse du sent kommer glömma! Segling och försommar är som gjort för nya vänner, glass, bad, solsken och bara fötter på solvarma klippor. Kanske stannar du på Vässarö och firar midsommar efteråt?

Segling II – Stockholm i mitt hjärta

Rutt: Vässarö – Stockholm (Äventyrare)

Datum och kostnad: 27 juni -3 juli, 7 dagar, 3900 kr

När du dansat klart kring midsommarstången är det dags att gå ombord på skeppet som tar dig från Sveriges mesta scout-ö mot staden i våra hjärtan (nåja, i alla fall enligt sången). Kryssa bland kobbar och skär och stanna till i fantastiska naturhamnar där du kan bada och hitta på hyss med dina nyfunna vänner. Och vad bjuds det på i Stockholm; Gröna lund, Skansen eller kanske Vasamuseet? Gastarna är med och bestämmer såklart!

Segling III – Skärgårdsidyll och nya äventyr

Rutt: Stockholm – Vindalsö (Äventyrare)

Datum och kostnad: 4 -10 juli, 7 dagar, 3900 kr

Efter att ha turistat lite i Stockholm och gjort roliga saker iland tillsammans kastar vi loss och ger oss ut bort från folkvimlet och ut till lugnet i den härliga skärgården. Ett skepp kommer lastat med glada scouter, snälla skeppare, hyss och bus och glass i stora lass! Kanske ett bullbesök på kända Sandhamn, eller klappa-fåren-besök på Bullerö? Möjligheterna är oändliga; scoutsommar när det är som bäst helt enkelt!

Segling IV – Mot örlogsstaden!

Rutt: Vindalsö – Karlskrona (Utmanare och uppåt)

Datum och kostnad: 12-23 juli, 12 dagar, 6600 kr

Losskastning sker från Biscayas hemmahamn och scoutlägerön Vindalsö, därefter sätter vi kurs mot sydligare breddgrader och siktar på örlogsstaden Karlskrona. Där väntar kanske ett besök på ubåtsmuseet eller marinbasen men oavsett vad gastarna känner för blir det garanterat ett besök i den berömda glassbaren! Under resan bjuds det på fantastisk skärgård, häftiga öar, nya vänner och kanske det till och med hinns med ett eller två utomlandsbesök?

Segling V – Gästabud i främmande farvatten

Rutt: Karlskrona – Vindalsö (Utmanare och uppåt)

Datum och kostnad: 25 juli – 3 augusti, 10 dagar,  5500 kr

Efter att ha turistat i örlogsstaden Karlskrona och lärt oss om sjömanskap genom tiderna är det dags för oss att testa våra egna gastvingar. Om vindarna blåser rätt siktas det möjligen på något intressant bortom Sveriges gränser (om gastarna så vill), om inte så bjuder Sveriges ostkust på sin vackraste och mest spektakulära skärgård på vägen upp, där även Öland och Gotland brukar vara uppskattade tillhåll. En perfekt uppvärmning till den som även vill hinna till jamboreen!

Sista anmälningsdatum för samtliga seglingar är den 3o:e april, men först-till-kvarn gäller så passa på att paxa din plats redan idag! :)

Anmäl dig här!

2014-07-14 21.07.25

Hoppas vi ses ombord i sommar!