Långseglingar 2019

Alle man på däck

Välkommen att segla med oss i sommar!

Så roligt att du har hittat hit och är intresserad av att segla med Biscaya i sommar! :)

Nedan hittar du information gällande de långseglingar som vi erbjuder 2019. Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till info@biscaya.org.

Sista anmälningsdatum för samtliga seglingar är den 30:e april, men först-till-kvarn gäller så passa på att paxa din plats redan idag! :)

Anmäl dig här!


Sommarens seglingar tar oss runt västkusten med besök i våra grannländer Danmark och Norge. Vi ser fram emot att upptäcka nya hamnar och platser, mycket sol och härlig segling i lite saltare vatten än vanligt!

Beroende på hur vindarna blåser och vad gastarna har för önskemål bestäms rutten mellan start och slutmålet.

 

Seglingar2019

Äventyrarseglingar (12-15 år)

Som äventyrare ombord på Biscaya får man lära sig ta hand om sig själv och andra samt att jobba i grupp och ha roligt tillsammans. Det finns erfarna skeppare med som visar, hjälper och utbildar i samtliga moment, allt ifrån segling och navigering till matlagning och olika patrulluppgifter. På en äventyrarsegling seglar man mest dagtid och brukar göra många olika stopp längs vägen så att man även får ut allt spring i benen på land. Lekar utlovas både ombord och i land samt även vanligtvis stora mängder glass!

Man behöver inte ha någon tidigare båtvana över huvud taget för att få segla med Biscaya, utan alla hjälps åt och lär av varandra.

Segling I

Rutt: Höllviken – Göteborg

Datum och kostnad: 26 juni – 2 juli, 7 dagar, 4025 kr

Segling II

Rutt: Göteborg – Strömstad

Datum och kostnad: 4 juli – 10 juli, 7 dagar, 4025 kr

Segling V

Rutt: Göteborg – Göteborg

Datum och kostnad: 7 augusti – 13 augusti, 7 dagar, 4025 kr

 

Utmanar- och roverseglingar (15+ år)

Som utmanare och rover ombord på Biscaya får man segla mer och längre än som äventyrare. Det hör till vanligheten att man seglar dygnet runt, alltså även på natten, och man kan därför komma mycket längre bort. Man jobbar i ett vaktsystem som roterar vilket gör att alla hjälps åt med uppgifterna under dygnets alla timmar, så som segling och navigering, matlagning, städning och planering. Som utmanare ombord får man en större utmaning och utvecklas både som individ, seglare och gruppdeltagare då man får jobba med varandra under alla omständigheter i högt och lågt, sol och regn, plattvatten och vågor.

Man behöver inte ha någon tidigare båtvana över huvud taget för att få segla med Biscaya, utan alla hjälps åt och lär av varandra. Efter några dagar så sköter deltagarna hela skeppet och alla sysslor själva och skepparna finns med som stöd om det behövs.

Segling III

Rutt: Strömstad – Strömstad

Datum och kostnad: 12 juli – 23 juli, 12 dagar, 6900 kr

Segling IV

Rutt: Strömstad – Göteborg

Datum och kostnad: 25 juli – 5 augusti, 12 dagar, 6900 kr

 


Sista anmälningsdatum för samtliga seglingar är den 3o:e april, men först-till-kvarn gäller så passa på att paxa din plats redan idag! :)

Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till info@biscaya.org.

Anmäl dig här!

2014-07-14 21.07.25

Hoppas vi ses ombord i sommar!