Långseglingar

AY_Biscaya_2012_ANT3612_1

Med Biscaya får scouter från hela Sverige chansen att uppleva en veckas lägerliv på sjön tillsammans med erfarna skeppare som stöttar de med lång erfarenhet av segling och leder de som sätter sin fot på en segelbåt för första gången.

Biscaya är visserligen först och främst ett skärgårdsäventyr ombord på en av landets renodlade scoutskutor, men det är också ett tillfälle att lära känna vänner för livet, att upptäcka nya platser, bada, grilla, sjunga, laga mat och finna stillhet och tid för reflektion.

Alla hjälper till med alla sysslor på Biscaya

Ombord på Biscaya delas deltagarna in i grupper om fyra för att sköta alla sysslor ombord i skift, från navigering, segelföring, styrning och utkik, till matlagning och jobb under däck samt det minst lika viktiga skiftet då deltagarna får tid för vila och fritid.

Utvecklas som seglare

På en Biscayaseglats utvecklar du dina färdigheter i segling, navigation och sjömanskap. Tillsammans upplever vi friluftslivet och naturen på havet och i skärgårds- och kustmiljö där samarbete, hänsyn och eget ansvar blir nödvändigt för att livet ombord, tidvis under besvärliga förhållanden, ska bli innehållsrikt och en scoutupplevelse att minnas för resten av livet.

Ingen segling med Biscaya är den andra lik

Biscaya seglar nya rutter under hela sommaren, och beroende på när du stiger ombord kan du få uppleva helt olika äventyr. Biscaya ankrar ofta i små naturhamnar, men det händer också att vi besöker storstäder och lägger till vid små fiskelägen för att bunkra förnödenheter och färskvaror till vår byssa. God mat är en viktig förutsättning för att seglatsen ska bli lyckad och under veckan på sjön får du många tillfällen att både äta och laga mat av det bästa som havet har att erbjuda i skutans kök.

Klicka här för att se de planerade långseglingarna för 2017!

Badning frn biscaya