Bekräftelse och deltagarinfo Biscaya 2018

Skepp och hoj och varmt välkommen ombord på Biscaya!

7

 

Vi ser mycket fram emot att få välkomna dig och dina nya gastkamrater i sommar, men innan dess måste du göra följande:

Checklista deltagare:

  1. Fylla i Hälsodeklaration.
  2. Betala fakturan på resterande summa, denna skickas ut efter anmälningstiden gått ut 30 april.
  3. Boka resa till och från start- och sluthamnen. Kom ihåg att biljetter kan ta slut och att det generellt sett lr dyrare ju längre man väntar.
  4. Se över Utrustningslista Biscaya och kontrollera om det är något du saknar eller om du har några frågor.
  5. Biscayatröjan finns som blå collegetröja med vitt tryck för de som vill. Det är naturligtvis ”ett måste” för en riktig Biscayagast. Din tröja beställer du på biscaya.spreadshirt.net.
  6. Det finns möjlighet att du kommer hamna i en utländsk hamn någon gång under din segling, därför är det viktigt att ni redan nu kontrollerar att ert pass är giltigt till och med 6 månader efter vi kommer hem. Det är även bra att ha med sig det blå kortet (europeiskt sjukförsäkringskort) som gör att man slipper ligga ute med pengar för sjukvård. Här kan du beställa hem det: Försäkringskassan

Tips inför resan

Före seglingen kan du förbereda dig en hel del. Vi har ju en given start och sluthamn men däremellan bestämmer vi gemensamt vart vi seglar. Självklart har vi skeppare några alternativa rutter som vi funderat på och som vi kan välja bland. Under seglatsen får du jobba med många olika uppgifter. Är du duktig på något är det alltid kul om du kan dela med dig av dina kunskaper. Till exempel kommer du som navigatör, tillsammans med någon av ledarna, se till att vi kommer dit vi ska. När det gäller sjömansarbeten finns det en rik tradition att ösa ur.

Bra mat är en förutsättning för en bra seglats. Vi försöker att i största möjliga utsträckning handla färskvaror efter vägen. Om du vill får du gärna testa att laga käk i garderoben hemma… jo, det är lite trångt i byssan på Biscaya, men mat måste man ha och när man tillbringar flera dygn i sträck på sjön blir det ännu viktigare att maten smakar bra!

Mobiltelefon kan du som deltagare ta med dig, men när vi är ute på sjön och under programpass så kommer vi inte att ha dem påslagna (och det är rätt sällan vi har täckning). Vi kommer att kunna ladda när vi har tillgång till eluttag i gästhamnarna.

Efterhand kommer mer information läggas ut på den här sidan om respektive segling, men ni kommer få mejl om det uppdateras.

 

Under seglatsen kan dina anhöriga komma i kontakt med oss så här:

  • VHF-telefon via kustradiostation om vi befinner oss långt från kusten. Vår anropssignal är ”BISCAYA SMIY”.
    Läs mer om hur man gör: http://www.stockholmradio.se/samtalsbestaellning
  • När seglingen närmar sig kommer ni även få ut telefonnummer till skepparna som ni kan kontakta förutsatt att vi har täckning.

Dessutom kan alla följa vår segling via sociala medier:

 

För dig som vill lära dig mer om Biscaya, sysslorna ombord och livet till sjöss kan du ladda ner och läsa Gastbok för Biscaya

 

Här finns information om Anmälningsvillkor Biscaya Långseglingar

 

Om du har några frågor gällande din segling, tveka inte att kontakta oss på anmalan@biscaya.org.

 

3

 

Vi ser fram emot att välkomna dig ombord i sommar! :)