Varför underskeppare?

Vi har frågat några av våra fantastiska medlemmar i Biscayaligan vad de tycker är bäst med att vara just underskeppare. Se deras svar här nedan!

Fabian

Fabian, 21 år från Blekinge:

Det bästa med att vara underskeppare på Biscaya är egentligen att man kommer på ett nytt svar på den frågan varje dag man är ombord, men till stor del handlar det om nya vänner och gemenskap, personlig utveckling, naturupplevelser och utmaningar.

Lovisa

Lovisa, 37 år från Stockholm:

Att vara underskeppare på Biscaya är för mig ett äventyr. Att få nya vänner när man diskar i motlut, bada från båten under gång och se solen gå upp en stilla morgon. Det är otroligt härligt när deltagarna visar vad de går för och lyckas! Då växer jag som människa och önskar att seglingen aldrig ska ta slut!

Mats

Mats, 47 år från Höllviken, Skåne:

Jag seglade som deltagare 2000 till Estland och därefter fick jag blodad tand och anmälde mig till underskeppare några år efter det. Nu har jag varit underskeppare på 3 seglingar och det bästa är att man aldrig vet hur resan skall bli, man tar dagen som den kommer och man får vara med på en massa olika äventyr så som att laga mat när Biscaya lutar kraftigt till att behöva laga en toalett på öppet hav utan några reservdelar. Känslan att glida fram längs med kusten och efter ett par dagar angöra en ny hamn är oslagbar.

Helena

Helena, 26 år från Stockholm:

Det bästa med Biscaya är att man kan engagera sig i scouting utan att vara på plats varje vecka. Biscayas aktiviteter på helger och somrarna passade perfekt för mig när jag flyttade och inte längre kunde engagera mig i min hemmakår. Utöver detta vill jag lyfta gemenskapen bland skepparna i Biscayaligan, förmånen att få segla till platser man aldrig förut besökt och att få se gastarna växa som personer och seglare varje dag. Sen hittade jag ju min stora kärlek ombord på Biscaya också! :)