Styrelsens beslut angående Biscayas framtid

Vi i Biscayas arbetsgrupp har tagit del i Scouternas beslut om att inte längre driva Biscaya i Scouternas regi, och vill kommentera detta. Först och främst anser vi att det finns ett värde med Biscaya jämfört med ”modernare” sjöscouting. Detta Läs mer »

Biscayas framtid osäker

Vissa av er har redan sett eller hört det, andra kanske inte, men det uppdagades i veckan att Scouternas styrelse tagit ett beslut att försöka hitta annan ägare till Biscaya efter 2015. Officiell information om detta hittar ni här: http://www.scoutservice.se/artikel/vidareutveckling-av-scouternas-verksamhet-kring-sjo-och-hav/ Läs mer »

Rutt 2015 klar!

Nu är äntligen rutten för 2015 spikad! Spana in och dröm dig bort till sommar, sol och segling och börja tagga redan idag! Visa mig långseglingarna 2015!

Vinterförvaring

Efter en fantastisk uppslutning i helgen av skeppare och deras vänner och barn, så ligger nu Biscaya i Rindö Hamn. Vi hade 6-10 m/s och sydvästliga vindar (och 12 grader!). Över Kanholmsfjärden blev det halvvind och Biscaya gick fint som aldrig förr. Läs mer »